srijeda, 16. ožujka 2022.


Novosti bitke za Mariupolj, koja će slomiti kičmu neonacistima Azova i Kijevu 

"Bez gubitaka", bila je naredba Ramzana Kadirova njegovim borcima koji sudjeluju o čišćenju Mariupolja, pozivajući se na upute zastupnika Državne dume iz čečenske Republike Adama Delimhanova, koji je prisutan na položajima s boracima iz Čečenije.

„Mariupolj će uskoro biti potpuno očišćen od Bandere i šejtana“, rekao je.

“Danas poslijepodne ruski borci otišli su kilometar i pol duboko u grad. Nacističke formacije zauzele su metalurški pogon "Azovstal". Teritorija tvornice je velika, a razbojnici su raspršeni po cijelom njenom području. S početkom mraka naši su borci zaustavili oslobađanje i počeli pratiti položaje neprijatelja. Sutra se ponovno nastavlja specijalna operacija na ovom području.“, rekao je sinoć Kadirov, što znači da bi se danas čišćenje tvornice trebalo nastaviti.

„Adam Sultanovič je prenio moje želje borcima da metodično i što sigurnije za osoblje oslobode teritorije. Bez gubitaka. Naši borci su veseli i raspoloženi i dovest će oslobađanje Mariupolja od azovskih nacista do s logičnog kraja”, rekao je Kadirov.

Prema ukrajinskim medijima, mariupoljski garnizon, koji je pao u "kotao", brojio je oko 14 500 ljudi,  pripadnika neonacističke Nacionalne garde i Oružanih snaga Ukrajine.

“Siguran sam da ćemo očistiti ne samo Mariupolj, već i cijelu Ukrajinu od nacista, fašista i ostalih šejtana. Oni su neprijatelji cijelog čovječanstva i svih normalnih ljudi koji se drže svoje vjere i obiteljskih vrijednosti", obećao je zamjenik Delimhanov.


Još jedan veliki industrijski pogon, Metalurški kombinat Iljič, koji se nalazi na periferiji, pod kontrolom je ukrajinskih snaga.

U međuvremenu, ruski vojni izvjestitelji koji prate ruske i jurišne postrojbe Donjecke Republike, dijele video zapise koji prikazuju ulične borbe u predgrađu Mariupolja. No, te snimke morate tražiti na kanalu Telegram i na ruskom jeziku, jer ih nijedan zapadni medij neće prenijeti, osim Twitter računa neonacista pukovnije Azov, koji se slikaju na položajima i jamče „da će obraniti grad od ruskog agresora“.

Upravo stiže vijest da se napad Mariupolj se nastavlja. Jedinice Donjecke Republike napredovale su u brojnim područjima. Istovremeno su ukrajinske oružane snage nastavile s tvrdoglavim i organiziranim otporom. Zaraćene strane u gradu borile su se do potpune eliminacije i bilo je malo ili nimalo izvješća o zarobljenim. 53. mehanizirana brigada ukrajinskih oružanih snaga je gotovo u potpunosti uništena. Bilo je izvješća da Glavni stožer Ukjrajine razmatra raspuštanje brigade zbog velikih gubitaka.

U protekla dva dana su Oružane snage Rusije izvršile preciznije udare u najvažnije ciljeve neprijatelja, kao položaje uz Džepropetrovsk.

Eksplozije u su se čule i u blizini regija Odesa, Kijev, Nikolajevsk, Harkov i Černigov.

Na liniji borbi u Nikolajevu, Harkovu i Kijevu nema puno promjena. Udara se svom artiljerijom ali su to u biti pozicijske borbe. Da bi se nešto zauzelo, potrebno je provesti dobar i dubok prodor u blizini Gorlovske regije. Na sjeveroistoku Donjecka je pao snijeg, a u  Avdejevki gotovo da ne postoji objekt koji nije pogođen. Za 8 godina Oružane snage Ukrajine uspjele su tamo dobro ukopati i imaju tri linije obrane.

Ruske snage su jednostavno zaobišle Ugledar i krenule na Pokrovsk. Ali na Guljajpolju su vraćeni na početne položaje zbog ukrajinskog protunapada.

Na sjeveru kotla Dojecki se lokalne milicije i ruske snage probijaju kroz Izjum do Slavjanska. Došlo je do teške razmjene vatre.

Postrojbe Luganske Republike u blizini aglomeracije Severodnjeck-Rubežnoje uspješno okružuju snage Ukrajine, boreći se sa svim raspoloživim snagama protiv neprijateljskih utvrda i punktova.

Kao to je navedeno, od siline udara 53. brigada Oružanih snaga Ukrajine više ne postoji i potpuno je poražena.

Oružane snage Ukrajine su provele kadrovsku rekonstrukciju više zapovjedne strukture. Imenovan je novi komandant operacije „Prijateljska snaga Ukrajine“, iako nije jasno koja će mu biti zadaća.

Na Donbas je ponovno lansiran projektil Točka-U, ali ovaj put na stambeno područje Makijevke. Ove masakre HRT zove “protunapadima ukrajinskih branitelja“.







3 komentara:

  1. Po Vasim analizama kao da tece med I mlijeko ruskoj strani,namucit ce se oni za te kotlove jos itekako uz ogromne gubitke.Kao idemo sacuvati sto vise vojnika protivnicke strane, mos mislit kako ce ih voljeti kad rat prestane, umjesto da ih prze TOS om, dan noc i natjeraju na kapitualciju. Ginu im generali svako malo,unistavaju im helikoptere na pistama itd itd.Takva aljkavost I nesmotrenost na razini Arapa. Oruzje masovno stize sa zapada, kako to sprjecavaju? Nece to tek tako...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijeme ne radi za kretene koji u suštini rade protiv Ukrajine i ukrajinskog naroda tj, za banderovce., pa prema tome nema potrebe za bezglavim jurišanjem što je vojsci odlično poznato. (tiha voda brege valja).
      Što se tiče neke ljunavi nakon ovoga zla, A ZAR SADA POSTOJI NEKA LJUBAV i šta i čija ljubav će biti "izgubljena"?

      Zapadni širitelji demoNkracije imaju vjekovno iskustvo u izluđivanju svih naroda pa i vlastitog tj. kanalisanja vlastitig javnog mnijenja, pa i administrativnim zabranama kada procjene da im je to u interesu, čemu smo svjedoci ovih dana (toliko o slobodi medija, pa onda nije ni čude što se jedan broj šupljoglavaca uhvatio u kolo koja evo Ukraini Dođe glave.
      Dakle: svako onaj ko se stavio u službu američko engleskih projekata za ukrajinu je obični kriminalac, budala i u suštini radi protiv vlastitog naroda.

      Potrošio bih mnogo energije da obrazložim moj stav a nisam siguran da bih uspio, jer onaj ko hoće da misli vlastitom glavom vidjeće to i bez mene.

      Izbriši
  2. Unknow..bravo, pravo u centar. Na zalost slovenski narodi nisu toga svesni i ubijamo jedni duge, a neprijatelj trlja ruke.

    OdgovoriIzbriši